COVID-19

El Bolero de Ravel, versió confinament

boleroUs deixem un video d’una de les obres més populars de Maurice Ravel i de la història de la música. De ben segur que la coneixeu. La versió que us presentem és molt especial, la de l’Orquestra Nacional de França que també es troba confinada, és clar. Però abans, coneixem una mica més aquesta obra.

El gran compositor francès Maurice Ravel va composar grandíssimes pàgines musicals, però possiblement la més cèlebre i potser popular i per la que més se’l recordarà és el seu Bolero, moviment orquestral amb inspiracions musicals espanyoles creat originalment per encàrrec de la famosa ballarina russa Ida Rubinstein, que cercava una peça amb forta càrrega eròtica, molt passional, tal i com es considerava que eren en aquella època i de manera quasi exòtica les dones espanyoles. L’obra fou estrenada amb gran èxit a l’Òpera Garnier de París el 22 de novembre de 1928.

La seva melodia obsessiva i la riquesa orquestral l’han convertit en una de les obres musicals més cèlebres i més difoses arreu del món. Suscitant en els oients una mescla d’estupor i fascinació, el Boléro de Ravel sempre ha magnetitzat els públics i ha desconcertat la crítica. Però la seva immensa popularitat tendeix a encobrir l’amplitud de la seua originalitat i les intencions de l’autor.

Deixa un comentari